Zorg ouderen op Zorgtuinderij de Es

Zorgtuinderij de Es biedt dagbesteding voor ouderen in Haaren en omstreken. Via een samenwerking met Vivent en het gereedkomen van de nieuwe kantine is het mogelijk geworden om een fijne plek te bieden. Speciaal voor ouderen die hulpbehoevend zijn, voor wiens geheugen ‘steekjes laat vallen’, en voor wie het bewegen of het onderhouden van sociale contacten niet meer zo goed gaan, biedt de tuinderij een unieke locatie voor dagbesteding.

Op Zorgtuinderij de Es kan men genieten van al het goede dat de natuur en de biologische tuinbouw biedt. In de parkachtige tuinderij met houten kas en brede graspaden worden al 35 jaar biologische groenten geteeld. En vanaf 2001 zijn we een zorgtuinderij. Wij zijn aangesloten bij de Federatie Zorg en Landbouw, Samenwerkende Zorgboeren Zuid en beschikken over het kwaliteitskeurmerk; ‘Kwaliteit laat je zien’. Op Zorgtuinderij de Es werken iedere dag diverse mensen mee; vrijwilligers, mensen met een psychiatrische beperking en mensen die tijdelijk even niet elders aan de bak kunnen.

Onder professionele begeleiding kijken we naar de interesses, wensen en behoeften van de oudere. Zij hoeven natuurlijk niet mee te werken maar als zij wat graan voor de kippen willen strooien, de aardappels voor de lunch willen schillen of een paadje willen schoffelen kan dat. Natuurlijk kunnen zij ook gewoon lekker in de grote binnentuin of op de veranda van het zonnetje genieten.

Wij werken hier in samen met Vivent. Deze samenwerking biedt Haaren en omgeving een prachtige dagbesteding voor ouderen en is een welkome aanvulling in het zorgaanbod in de buurt door de unieke groene kwaliteiten van deze plek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@tuindees.nl. U kunt ook bellen met Bart Pijnenburg op 06-22137239.

de nieuwe kantine vlak na oplevering in januari 2017

het interieur van de kantine

De dagactiviteiten voor ouderen op Tuinderij de Es is tot stand gekomen dankzij een goede samenwerking met Vivent.

logo-vivent

 

Groenten & Fruit / Zorg / Arrangementen