Karien

WP_20150309_14_12_19_Pro

Ik ben Karien van Rijst , 52 jaar, en woon samen met mijn partner in Den Bosch. Ik heb 13 jaar op de kinderboerderij in Boxtel gewerkt en ben na een reorganisatie tot een omslagpunt gekomen. Ik ben de Warmonderhof deeltijd opleiding voor biologisch dynamische landbouw gaan volgen. Wat ik ermee wilde wist ik nog niet precies . Gaandeweg de opleiding wilde ik graag met biologische bloemen aan de slag. Op de Bio-Beurs in Zwolle heb ik een briefje opgehangen met de vraag of iemand grond voor mijn bloementeelt had. Bart Pijnenburg nam contact met mij op. Niet veel later stond ik met de frees de eerste bedden klaar te maken.

WP_20150417_14_12_00_Pro

De bloementeelt is voor mij heel boeiend en vol verassingen. Ik ken veel planten vanuit mijn hoveniers achtergrond maar eenjarigen is weer een vak apart. Alles moet ik zelf voorzaaien, verspenen en daarna uitplanten. En dan weer wieden. Uiteindelijk komt de kroon op je werk, het oogsten en boeketten maken.

WP_20150521_14_17_14_Pro

De boeketten worden verkocht in het winkeltje op woensdag en zaterdag en op donderdag sta ik op een biologische markt in Maastricht en vrijdag in Den Bosch met de honing (mijn vriend is imker) heilzame bijenproducten en uiteraard biologische bloemen.

Vanaf de eerste minuut heb ik er erg veel plezier aan.

De Es is een hele fijne tuin om te werken. Ook vind ik het leuk dat het zo dynamisch is. Er komen veel verschillende mensen die er met veel toewijding hun steentje bijdragen.

Wat betreft de bloementuin is er ook plaats voor vrijwilligers. Vind je het leuk om mee te helpen of te meer te leren over zaaien, verspenen, planten, wieden, oogsten en boeketten te maken, meld je dan bij mij, Bart of Daniella.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Groenten & Fruit / Zorg / Arrangementen