Wat staat er op de rol?

Zelf aan de slag met onze groente in de Tuinkamer of laat je je verwennen en/of inspireren door een van onze koks? Verder: interessante workshops en gezellige events. Doe je mee? Welkom op Tuin de Es!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Composteren kan je leren – VELT Cursus

22 september 2018 @ 09:30 - 16:00

€15 – €20

Compost is cruciaal om de bodem van moestuin en siertuin levend en gezond te houden; het bevat veel organische stof en voeding voor de bodembeestjes. Maar goede compost maken is een kunst. Dat kunt u leren op de eendaagse praktijkcursus “Composteren kan je leren” . VELT docente Ineke Barten verzorgt de cursus.

Het theoretische deel in de ochtend behandelt de basisregels voor het maken van compost, wat mag er wel en niet op en hoe je een composthoop opzet. Maar ook hoe gebruik je compost in je tuin en welke verschillende manieren van composteren zijn er.

’s Middags gaan we zelf actief aan de slag met het opzetten van de ideale composthoop: het stapelen met ‘bruin’ en ‘groen’ materiaal vanuit de wachthopen tot een mooie ‘lasagna’. Deze VELT cursus wordt verzorgd door de afdeling VELT Den Bosch

Inloop vanaf 9.30 uur met koffie, start cursus 10.00 uur, lunch 12.30 – 13.30 uur, einde om 16.00 uur. Lunch is optioneel en kost 7,50; graag bij aanmelding wel/niet lunch vermelden.

Compost, Tuinderij de Es en VELT

Op Tuinderij de Es wordt sinds 1981 biologische groente geteeld, met de voedende waarde van  eigen compost. Een bijzondere plek met veel ervaring met compost; een ideale locatie voor deze VELT cursus. VELT staat voor Vereniging voor Ecologische Leven en Tuinieren.

Kosten cursus en lunch

De kosten voor de cursus bedragen 20 euro (15 euro voor leden VELT). Inschrijven, meer info en betaling voor de cursus via VELT, info@veltdenbosch.nl . Een biologische lunch op basis van de oogst van de dag uit de Tuinderij is optioneel en kost 7,50 euro, te betalen aan Tuinderij de Es op de dag zelf.  Graag bij aanmelding wel/niet lunch vermelden.

Check dit filmpje van het composthoop omzetten 2016

 

Gegevens

Datum:
22 september 2018
Tijd:
09:30 - 16:00
Kosten:
€15 – €20
Site:
https://beweegt.velt.be/denbosch/1809/activiteiten#activiteit40143

Organisator

VELT afdeling Den Bosch
E-mail
info@veltdenbosch.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Tuin de Es
Eind 19c
Haaren, Noord-Brabant 5076 TD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie