Food Festival de Es

Dit feest is voor velen van ons het hoogtepunt van het jaar. We vieren het goede leven en het goede eten. Heerlijke vibe, voor alle leeftijden een relaxte dag met heerlijk eten en drinken, in een prachtige groene oase, geweldige muziek, inspiratie en ontspanning. 100% biologisch, de tuinderij op zijn mooist en allemaal lieve mensen. De laatste editie was 23 juni 2024. In de zomer 2026 weer?

Wie kwam al dat lekkers maken?

 • Vaderland uit Nederwetten met chef Joep Brekelmans met mezze van groente met zelfgebakken focaccia
 • Sananas, uit Haaren, met een groentetortilla
 • Crêperie Natuurlijk uit Tilburg met heerlijke crêpes
 • Culina Flamma met hun flinterdunne pizzas uit de houtoven
 • Groene Kost uit Den Bosch,  chef Frank Aarnoudse, maakt lekkere burgers van doperwten
 • Koffie en thee van Marcello Capuccino
 • Oesterzwamkroketten van Zuiderzwam
 • IJs van hoeve Uijlenborch uit Udenhout
 • Hamburgers van culinaire boeren van de Broek van ‘t Schop

Wie traden op?

Hein Augustijn met Brabomundo

Een exotische mix van pop, reggae, latin en jive. Hein Augustijn & BraboMundo combineert tropische klanken met het gevoel van hier. Met goudeerlijke teksten op zonnige grooves is Hein Augustijn & BraboMundo zowel ontwapenend als lekker dansbaar.
De Brabantse singer-songwriter Hein Augustijn houdt van tegenstellingen. Van zomerse dansmuziek uit Zuid-Amerika, Afrika en de Caraïben én van bevlogen streektaalliedjes in de lijn van Daniël Lohues, Flip Kowlier en Gerard van Maasakkers. Samen met zijn maten Robert Driessen en Roeland Uijtdewilligen geeft Hein een eigenzinnige draai aan zijn Brabantse roots. Swirskaante troost, swingt, ontspant en heeft de zomer in de bol. Op het podium met bas, cajon, gitaar/ukelele zorgen Hein, Robert en Roeland voor een relaxed feestje. Mañana, vanaf hier komt alles goed! Luister alvast even naar “neffe ou

Rosa Vendel


Rosa werkt in de landbouw en iszangeres, songwriter en spoken word artiest. Met haar soulvolle stem, piano en gitaar vertelt ze verhalen. Verhalen over avontuurlijke paardenbloem pluisjes en een liefdesbrief van de wind aan de zee, over loslaten, en worden wie je bent. En over de bodem onder onze voeten die ons onzichtbaar maar steeds weer in leven houdt.
www.rosavendel.com

’t Goei Folk

Oude verhalen, nieuwe vrienden, een goed gehoor en een frisse blik! Hier kan ‘t Goei Folk op proosten en dat is wat ze graag delen met het publiek. Hun rijke repertoire volgt de voetsporen van de oude Ieren. De klassiekers op Erins Isle, de maritime folk uit Oost-Canada en zelfs de connectie met country en bluegrass wordt niet geschuwd. Bewapend met akoestische instrumenten, inclusief trekzak en banjo, brengen ze overal waar ze komen het pubgevoel mee. Zin in een pint, een sterk verhaal en vooral gezellige muziek? Dan ben je bij ‘t Goei Folk aan het juiste adres!

Daddy to the Rescue

Whenever DADDY TO THE RESCUE hits the stage… be ready to be rescued! Their hard drivin’, yet smooth Swing Blues, Jump and Boogie Woogie gets every crowd unleashed. Every show of DADDY TO THE RESCUE is a true revival of the American early R&B of the ’40’s and ’50’s. Just feel and see their performance of songs from great names of that era like Louis Jordan, Etta James, Ruth Brown, Big Joe Turner and Roy Brown. For sure they go down the road with Nat King Cole, Tiny Grimes and Benny Goodman as well. And what about doin’ some jaw droppin’ Boogie Woogie piano.

Walk in the Park

Walk in the Park is een Bossche band van vijf ervaren muzikanten die zich onderscheidt door zijn repertoirekeuze. De band speelt voornamelijk eigen werk dat opvalt door het melodische karakter en de grote verscheidenheid aan ritmes. Het is duidelijk te horen dat de makers een pop-, rock- en blues-achtergrond hebben. Daarnaast speelt de band een aantal covers die niet behoren tot het standaardwerk. Walk in the Park is een band waarnaar je wilt luisteren.

Video afspelen

Wat was er te doen?


 • Workshop Kombucha maken, aan de slag met Joris van ‘Untamed Kombucha’
 • Rondleidingen met focus op de biologische tuinbouw met de tuinder Rick
 • Cacao en meditatie, een ritueel verzorgd door Emmy en Angelo (angelokaplar.com)
 • Rondleidingen met focus op de zorglandbouw door Angela
 • Zonnewende ceremonie door Susan (dochtervandeaarde.com)
 • Maak kennis met de bloementuin en stel je boeket samen met tuinder Romy
 • Voor de profs hebben we een Masterclass bodemkwaliteit; samen met specialist Leen Janmaat duiken we letterlijk in de zwarte esgronden van Tuin de Es, gericht op boeren, tuinders en andere (semi-)professionals.
 • rondleidingen met onder ander uitleg over de kernwaarden van de zorglandbouw

Speciaal voor de kinderen

 • De kinderkookworkshop wordt verzorgd door ‘the waste to succes’ en zal weer plaats vinden in 2 ronden. The Waste To Success kookt met ingrediënten die gered, lokaal en in het seizoen zijn. We gaan met kinderen en jongeren aan de slag met proeven, voelen en ruiken. Samen gebruiken we onze creativiteit om een succesvol maaltje te maken. Deelname kost 2 muntjes!
 • Ouder-kind yoga om 14 uur onder de Lindeboom in de binnentuin, verzorgd door Marieke van Ginneken
 • Mandala’s maken met natuurlijke ingrediënten door Wilma van Onder de Wilg
 • EN: de klim-bananen boom staat weer in de middencirkel!

‘O

Dank aan de sponsors van het Food Festival:

Sponsor Jopie fonds
sponsor Mols tuinen
Sponsor A Concepts
Sponsor metaaldraaierij van Laarhoven
Sponsor Joheko
Sponsor Ava
Sponsor SZZ
Sponsor Udea
sponsor Welling tuinen
Sponsor Swizzl