Over ons

De community Tuin de Es bestaat uit deelnemers, klanten, gasten, werknemers, vrijwilligers, ondernemers, portiehouders, collega telers, buren en andere betrokkenen. Tuin de Es wordt gerund door een gemotiveerd en gedreven team. Tuinderij de Es is als biologische tuinderij gestart in 1981. De zorg startte 20 jaar later, in 2001. In 2021 werd de geschiedenis opgetekend in het boek “Een Tuin waar mensen groeien”. Nu is het een tuinderij, winkel, zorgboerderij en een inspirerende groene plek voor evenementen. Alles in het verlengde van samen gezond genieten van al het goede dat de natuur en duurzame landbouw voortbrengt. We maken voedsel voor een gezond leven en zorgen voor sfeer waarin mensen goed gedijen, we zorgen voor voedsel voor de geest door inspirerende workshops, cursussen en 1 keer per 2 jaar een heus Food Festival.

Het team

Tuinderij de Es wordt gerund door Daniëlla de Winter en Bart Pijnenburg. Na hun studie aan Wageningen Universiteit vertrokken zij voor 10 jaar naar Afrika om te werken aan landbouwontwikkeling in Zambia en Mozambique. Na nog eens 10 jaar werkervaring in Nederland ontstond het idee van een innovatieve multifunctionele zorgboerderij. Daniëlla en Bart namen in 2012 Zorgtuinderij de Es over van Ben Eskes en Anna Jooss. Ben startte in 1981 met de teelt van biologische groente op deze plek en Anna startte de zorgtak in 2001.

Inmiddels hebben Daniëlla en Bart een geweldig team om zich heen verzameld die zorgt voor hoge kwaliteit zorg en heerlijke biologische groente.

Pascal Frederiks is betrokken zorgprofessional en werkbegeleider op de Tuinderij. Angela van Veghel en Marion Mols-Pijnenburg zijn de twee andere zorg-toppers die de ouderen begeleiden.

Rick Sloot is de tuinder, de groenteman, die alles weet van biologische landbouw en met veel passie de lekkerste groente teelt.

Het winkelteam, onder leiding van Daniëlla, bestaat uit Lisette, Yolanda, Maaike (niet op de foto).

Daarnaast zijn er vaak vrijwilligers en stagiaires actief op de tuinderij. Vacatures zijn hier te vinden.

Taakverdeling en telefoonnummers

  • Bart Pijnenburg: externe relaties, arrangementen, markt, administratie
  • Daniëlla de Winter: winkel, verkoop AGF B2B, inkoop, personeel
  • Angela van Veghel (di en vr) ouderenzorg 06-47937094
  • Marion Mols Pijnenburg (wo en do) ouderenzorg 06-47937094
  • Pascal Frederiks en Jill Terpstra (di t/m do) intake zorg, tuingroep, vervoer(taxi)  06-57702480
  • Rick Sloot: tuin en teelt 06-42980050
  • Winkelteam: Daniëlla, Lisette, Yolanda en Maaike, 06-47391465

Daniella de Winter

In de ontwikkelingen van het bedrijf ben ik in de winkel “gegroeid”. Ik ben blij met de nieuwe grotere winkel: Meer dagen open, we werken samen met 4 dames in de winkel. Ik geniet van het contact met de klanten en alle mooie produkten in de winkel. Voor mij is het belangrijk gezonde groenten en fruit  aan te bieden zodat mensen aan hun eigen weerstand en vitaliteit kunnen werken. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in het werken met oefeningen in de natuur die verbinding met jezelf maken en blijf ik zelf yoga beoefenen.

Bart Pijnenburg

Met de overname van Tuinderij de Es in 2012 ging voor ons een lang gekoesterde droom in vervulling. Dagelijks zijn we dankbaar voor de enorme kring mooie mensen op en rondom Tuin de Es die het ons mogelijk maakt om elke dag weer van de mensen, het werk en de producten te genieten.


Rick Sloot

Rick verzorgt verschillende groenten op de tuin, van het planten tot de oogst en alle tussengelegen handelingen. Vol passie samen met vele extra handen wordt er hard gewerkt om de lekkerste groenten van het land te halen.

Pascal Frederiks

Werken met mensen en zorgen voor mensen is mijn passie. Elk mens is uniek en dat maakt het werken met mensen zo mooi. Samenwerken en ontdekken, verder ontwikkelen, praten, lachen en soms huilen…
Aan de hand nemen, en ook weer loslaten op het juiste moment.
Zorgen voor elkaar, maar vooral ook naast elkaar. Er mogen zijn, zoals je bent…


Marion Mols

Mensen zorg bieden op Tuinderij de Es voelt voor mij elke keer als heel prettig. We starten de dag in de Tuinkamer, ontspannen, in een oase van rust, omringd door het groen. Om lekker te kletsen, te lezen,  muziek te luisteren en ook te genieten van de stilte. Maar ook om actief te zijn, te bewegen, samen de maaltijd bereiden en met zijn allen te eten. “Een Tuin die mensen omarmt en om in weg te dromen” (citaat deelnemer).

Angela van Veghel

Het is genieten op de Es in de tuinkamer, omgeven door de prachtige tuin en kas waar de natuur; de eenvoud en rijkdom van zaaien, groei en oogsten voelbaar is. Waar alle ruimte is om er samen met de deelnemers een mooie dag van te maken met de warme zorg voor elkaar. Ik hou er van in beweging te blijven; in mijn eigen leven en ook samen met de ouderen. En om samen  in contact actieve, verstilde, mooie, ontroerende, pijnlijke, grappige en vrolijke momenten te beleven. Een feestje voor het hart. Wie weet,  tot ziens op de Es


Lisette van de Kam

De winkel van Tuinderij de Es is een heerlijke werkplek in een groene
omgeving vol met prachtige en gezonde biologische producten, met fijne
collega’s en contacten met de klanten. Als de winkel weer gevuld is met het
grote assortiment  biologische producten, zowel vers als de droogwaren,
geeft dat een goed gevoel. In het oogstseizoen ben ik werkzaam in de prachtige tuin en op de akkers. De passie voor, en op deze Zorgtuinderij voel je écht in alles.

Yolanda van Groenendael

Een paar jaar geleden zijn we als gezin overgestapt op een Whole Food Plant-based en glutenvrij dieet. We hadden, door veel te lezen, ontdekt dat deze manier van eten veel gezondheidsvoordelen biedt. Op onze zoektocht naar goed biologisch eten kwamen we bij de Es terecht.Ik vind het prettig om, als medewerker in de winkel, een beetje van mijn kennis en ervaring te kunnen delen met klanten in de fijne werkomgeving van de Tuinderij.

Vacatures

Wij zijn regelmatig op zoek naar vrijwiligers. Wil jij wat betekenen voor de zorg voor ouderen met dementie? Of zin om een dagje niet achter een beeldscherm te zitten maar lekker met je handen in onze schone grond wroeten? Neem contact op met Bart of Daniëlla!

Op dit moment hebben wij een vacature voor een medewerker mooie dag in onze tuinkamer, dag in overleg.

het team van Zorgtuinderij de Es in de kas, mei 2021

KvK

Tuinderij de Es is als VOF ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam Parktuinderij de Es onder nummer 56775067.

Skal

SKAL certificeert voor de biologische landbouw. Ons SKAL nummer is 6065. Het meest recente certificaat

Portiehouders en Stichting Gemeynt de Es

Eigendom van een deel van de grond en gebouwen ligt bij een groep zogenaamde portiehouders; een groep van betrokken investeerders die door een portie te kopen mede eigenaar zijn geworden van deze bijzondere plek met gezonde grond. Zij zijn vertegenwoordigd door stichting Gemeynt de Es.