vruchtgroente

Lekkere groente

Wij telen jaarrond een grote variatie aan biologisch groente en fruit. Wij selecteren rassen op smaak en plukken de vruchten als ze rijp zijn. En dat proef je!

Gezonde grond

Tuinderij de Es ligt op de vruchtbare esgronden van de ‘Belverse akkers’; een groot akkercomplex waar al meer dan 2000 jaar oude sporen van landbouw te vinden zijn. Het leemhoudend zand dat vele generaties boeren voor ons hebben bewerkt en bemest hebben gezorgd voor deze mooie grond. Wij koesteren en voeden deze mooie bodem met liefde. De organische stof en het uitbundige bodemleven geven gul terug. Wij zijn natuur-inclusief avant-la-lettre en de houtwal om ons perceel is ouder dan het begrip agro-forestry.

Winkel en markt

Wij verkopen die heerlijke groente in onze winkel, op de boerenmarkt in Den Bosch, via diverse platforms en via collega boeren en tuinders. Wat wij zelf niet telen kopen we in bij collega’s in de buurt en als zij het niet hebben betrekken we het van de groothandel. In de winkel verkopen we naast groente en fruit een assortiment droogwaren. Alles in de winkel en op de kraam is uiteraard biologisch.

De openingstijden van de winkel zijn:
Woensdag en zaterdag van 9.00-15.00 uur
Vrijdag van 16.00-18.00 uur

Adres; Eind 19c in Haaren

Onze kraam op de boerenmarkt in Den Bosch staat elke vrijdag van 8-13 uur op de Markt.

Gezond, Fair en een kleine Footprint

In de keuze van ons assortiment maken we belangrijke afwegingen in smaak, gezondheid en duurzaamheid. Wat ons betreft kan lekker, gezond en duurzaam prima samengaan maar moeten we vaak verder zoeken. Daarom kopen we graag in bij telers die we kennen en vertrouwen. We kopen geen groente die met luchtvracht naar Nederland moet komen of in sterk verwarmde kassen worden geteeld.