Wat staat er op de rol?

Zelf aan de slag met onze groente in de Tuinkamer of laat je je verwennen en/of inspireren door een van onze koks? Verder: interessante workshops en gezellige events. Doe je mee? Welkom op Tuin de Es!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Composteren kan je Leren!

19 september 2020 @ 09:30 - 16:00

€50
Compost is cruciaal om de bodem van moestuin en siertuin levend en gezond te houden; het bevat veel organische stof en voeding voor de bodembeestjes. Maar goede compost maken is een kunst. Dat is te leren op de eendaagse praktijkcursus “Composteren kan je leren”. VELT docente Ineke Barten verzorgt de cursus.
Het theoretische deel in de ochtend behandelt de basisregels voor het maken van compost, wat mag er wel en niet op en hoe je een composthoop opzet. Maar ook hoe gebruik je compost in je tuin en welke verschillende manieren van composteren zijn er.
’s Middags gaan we zelf actief aan de slag met het opzetten van de ideale composthoop: het stapelen met ‘bruin’ en ‘groen’ materiaal vanuit de wachthopen tot een mooie ‘lasagna’.
Inloop vanaf 9.30 uur met koffie, start cursus 10.00 uur, lunch 12.30 – 13.30 uur, einde is rond 16.00 uur. Lunch is inbegrepen; eventuele dieeteisen graag bij aanmelding vermelden.
Deze cursus organiseren we samen met VELT, afdeling Den Bosch. Aanmelden kan alleen via info@veltdenbosch.nl
Docent: Ineke Barten
Prijs: 34,00 voor Velt-leden, 50,00 voor niet Velt-leden

Gegevens

Datum:
19 september 2020
Tijd:
09:30 - 16:00
Kosten:
€50

Organisatoren

VELT afdeling Den Bosch
Tuinderij de Es

Locatie

Tuin de Es
Eind 19c
Haaren, Noord-Brabant 5076 TD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie