AGENDA

Een jaar vol met meewerkdagen, wiedweekends, aanschuifdiners, leuke workshops, etc, etc. Doe je mee?

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Composteren kan je Leren

21 september 2019 @ 09:30 - 16:00

€27,50

Wegens succes in de herhaling; de cursus compost maken. In samenwerking met VELT en de getalenteerde en gepassioneerde docent Ineke Barten. Voor meer info en opgeven:  https://beweegt.velt.be/denbosch/1809/activiteiten#activiteit53357

Compost is cruciaal om de bodem van moestuin en siertuin levend en gezond te houden; het bevat veel organische stof en voeding voor de bodembeestjes. Maar goede compost maken is een kunst. Dat kunt u leren op de eendaagse praktijkcursus “Composteren kan je leren” . VELT docente Ineke Barten verzorgt de cursus.

Het theoretische deel in de ochtend behandelt de basisregels voor het maken van compost, wat mag er wel en niet op en hoe je een composthoop opzet. Maar ook hoe gebruik je compost in je tuin en welke verschillende manieren van composteren zijn er.

’s Middags gaan we zelf actief aan de slag met het opzetten van de ideale composthoop: het stapelen met ‘bruin’ en ‘groen’ materiaal vanuit de wachthopen tot een mooie ‘lasagna’. Deze VELT cursus wordt verzorgd door de afdeling VELT Den Bosch

Inloop vanaf 9.30 uur met koffie, start cursus 10.00 uur, lunch 12.30 – 13.30 uur, einde om 16.00 uur.

Compost, Tuinderij de Es en VELT

Op Tuinderij de Es wordt sinds 1981 biologische groente geteeld, met de voedende waarde van  eigen compost. Een bijzondere plek met veel ervaring met compost; een ideale locatie voor deze VELT cursus. VELT staat voor Vereniging voor Ecologische Leven en Tuinieren.

Kosten cursus en lunch

De kosten voor de cursus bedragen 27,50 euro (22,50 euro voor leden VELT). Een biologische lunch op basis van de oogst van de dag uit de Tuinderij is inbegrepen. Inschrijven, meer info en betaling voor de cursus via VELT, info@veltdenbosch.nl .

 

Gegevens

Datum:
21 september 2019
Tijd:
09:30 - 16:00
Kosten:
€27,50
Site:
https://beweegt.velt.be/denbosch/1809/activiteiten#activiteit53357

Organisator

VELT afdeling Den Bosch
E-mail:
info@veltdenbosch.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Tuin de Es
Eind 19c
Haaren, Noord-Brabant 5076 TD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie