Wat staat er op de rol?

Zelf aan de slag met onze groente in de Tuinkamer of laat je je verwennen en/of inspireren door een van onze koks? Verder: interessante workshops en gezellige events. Doe je mee? Welkom op Tuin de Es!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus praktische bodemkunde (met gratis analyse bodemmonster)

3 maart 2018 @ 09:30 - 16:00

€35

Deze cursus geeft u kennis en praktisch inzicht en handvatten om goed met uw grond om te gaan, of u nu een moestuin, siertuin hebt maar ook voor de (semi)professionele teler. U kunt van tevoren een bodemmonster insturen zodat we dat kunnen analyseren en met elkaar kunnen vergelijken.

De bodem staat, terecht, volop in de belangstelling. Het is de basis voor gezonde planten en mooie lekkere groente. Tijdens deze cursus duiken we in de fascinerende wereld van de bodemkunde. In de ochtend een algemeen, meer theoretisch overzicht (morfologie, textuur, structuur, bodembiologie en chemie) en in de middag gaan we heel praktisch aan de slag. Prikken, graven, voelen en ruiken! Met de kennis van bodemkunde kunt u zelf bepalen wat u moet doen of laten om uw grond in conditie te houden.

We vergelijken de grond van de tuinderij waar al 35 jaar biologische wordt geteeld met de akker van de gangbare buren. We bevragen de composthoop. Door de kleine groep is volop interactie mogelijk.

De cursus bodemkunde wordt gegeven door de gedreven bodemspecialist en ervaren docent Gerard Oomen. Hij was voor zijn pensionering docent biologische bedrijfssystemen aan Wageningen Universiteit.

Uiteindelijk maken we het heel concreet met wat de opgedane kennis betekent voor uw eigen (moes)tuin/perceel. Kosten voor deze cursus, inclusief koffie/thee, biologische lunch en analyse grondmonster zijn 35 euro.

Meer informatie en opgeven via bart@tuindees.nl

 

 

Gegevens

Datum:
3 maart 2018
Tijd:
09:30 - 16:00
Kosten:
€35