Wat staat er op de rol?

Zelf aan de slag met onze groente in de Tuinkamer of laat je je verwennen en/of inspireren door een van onze koks? Verder: interessante workshops en gezellige events. Doe je mee? Welkom op Tuin de Es!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmavond Food Forest

18 januari 2023 @ 20:00 - 22:00

€7

Louis onderzoekt hoe je voedsel kan produceren in samenwerking met de natuur. Omdat de gangbare landbouw op grenzen botst, zijn we als samenleving gebaat bij een andere manier van landbouw. Louis komt uit bij voedselbossen en ontdekt het potentieel van dit systeem om én voedsel te produceren én de biodiversiteit te vergroten én antwoorden te vinden voor de klimaatuitdaging. Én … hoe je ook als mens zelf zoveel baat kan hebben bij deze manier van voedsel produceren.

De documentaire toont een rijkdom aan bomen, struiken, groenten, fruit en laat zien welke natuurlijke processen aan de basis liggen van dit voedselsysteem: zweefvliegen en sluipwespen worden aangetrokken om bladluizen onder controle te houden, bepaalde planten worden gebruikt om voedselstoffen uit de bodem via de bladeren weer ter beschikking te stellen, een samenwerking met bomen biedt ook oplossingen in steeds drogere zomers.

In zijn tocht langs de verschillende voedselbossen en -tuinen van pioniers en ervaringsdeskundigen neemt Louis je mee in deze wereld van bomen, planten en dieren, maar toont ook hoe dit systeem verbindend werkt in lokale gemeenschappen, er rust en evenwicht biedt. En dat is precies wat we in onze samenleving nodig hebben; manieren om de verbondenheid tussen mens en de natuur en alles wat leeft meer op het voorplan te plaatsen.

Als je wil, kan je van tevoren een hapje eten. SEC eten en drinken (tegenover Tiliander) serveert om 18 uur een eenvoudige vega maaltijd met de groente van biologische Tuin de Es.

BEKIJK DE TRAILER

KOOP KAARTJES (alleen de film), 7 euro

of KOOP COMBITICKETS (Maaltijd en Film), 29,50 euro

Gegevens

Datum:
18 januari 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€7
Site:
https://tuindees.nl/webshop/

Organisator

Tuin de Es
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Tiliander Oisterwijk
Spoorlaan 82c
Oisterwijk, Nederland
+ Google Maps