Wat staat er op de rol?

Zelf aan de slag met onze groente in de Tuinkamer of laat je je verwennen en/of inspireren door een van onze koks? Verder: interessante workshops en gezellige events. Doe je mee? Welkom op Tuin de Es!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmavond: To which we belong

6 december 2022 @ 20:00 - 22:00

€5

In het kader van Food Film Fest presenteren wij de documentaire film ‘To which we belong’ (89 minuten) in Cultuurcentrum Tiliander in Oisterwijk.

Deze documentaire volgt een nieuwe generatie landbouwers en veehouders die de conventionele praktijken die niet langer winstgevend of duurzaam zijn achter zich laten. Van de Verenigde Staten en Mexico tot in Kenya worden de verhalen verteld van negen boerderijen en ranches die tegen de stroom in gaan. Ondanks hun verschil in cultuur en milieu zijn ze het over één principe allen eens: werken met de natuur, en niet ertegen, is het antwoord om onze planeet te redden.
Deze film toont ons hoe we kunnen leren van de natuur, hoe alles met elkaar verbonden is. Wat de bodem voedt, voedt de planten, de dieren en tenslotte het hele ecosysteem. En dat geldt ook voor oceanen, waar het kweken van kelp, mosselen, oesters en sint-jakobsschelpen aan kust van Connecticut het ecosysteem herstelt dat door de commerciële visserij is verwoest.
Plaats de onbezongen helden die de gezondheid van onze bodem en de zee verbeteren in de schijnwerpers, om onze planeet – en alle leven die ervan afhankelijk is – te redden.

zaal (en bar) open 19.30

start film 20.00

nabespreking 21.30

na afloop is er  gelegenheid voor een drankje (bar is open, op eigen kosten)

BEKIJK DE TRAILER

koop nu je kaartjes

Gegevens

Datum:
6 december 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5

Organisatoren

Tuinderij de Es
Vermeer Duurzame Diensten

Locatie

Tiliander Oisterwijk
Spoorlaan 82c
Oisterwijk, Nederland
+ Google Maps