Wat staat er op de rol?

Zelf aan de slag met onze groente in de Tuinkamer of laat je je verwennen en/of inspireren door een van onze koks? Verder: interessante workshops en gezellige events. Doe je mee? Welkom op Tuin de Es!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Inspirerende 1-daagse cursus integrale bodemkunde

10 maart 2014 @ 10:00 - 16:30

€120
 Vruchtbare grond, hoe zorgen we daarvoor? Lekkere en gezonde groente groeit op goede grond. Hoe zat het ook al weer met organische stof, bodemleven en sporenelementen? Uw kennis aanvullen en opfrissen? Kom naar de inspirerende cursus van Stefan Timmermans op Tuinderij de Es.

 

De cursusleider: Stefan Timmermans, bodemkundige bij Hortinova.

Stefan vertelt graag en vol passie over zijn vak. Hij geeft advies en trainingen en dat doet hij op een bijzonder animerende manier. Stefan is duidelijk gefascineerd door de bodem. Laat het ons ervaren en zien en gaat met ons in gesprek.

De plek: Tuinderij de Es in Haaren

Op deze bijzonder mooi vormgegeven Tuinderij wordt al 33 jaar biologische groente en fruit geteeld. Ben Eskes, de tuinder heeft deze tuin ontworpen, aangelegd en al die jaren beheerd. Het is hem gelukt om het organische stof gehalte omhoog te krikken en vervolgens een balans te vinden in een relatief intensief teeltplan en het in stand houden van de bodemvruchtbaarheid.

De dag: maandag 10 maart 2014

We beginnen in het Heksenhuisje van de Tuinderij de Es met een inleiding in de integrale bodemkunde. We hebben het over de biologische, fysische en chemische aspecten van de bodem. Aandachtspunten zijn lucht, water, mineralen maar ook energetische aspecten. We gaan in op bodemverbetering; voeding, compost, groenbemesters en 0-tillage (achterwege laten van grondbewerking). Wat is kwaliteit? Rassen, teeltwijze en Brix.

Dan volgt een rondleiding door Ben Eskes, de tuinder van Tuinderij de Es ingaand op hoe hij al 33 jaar met de bodem in deze tuin omgaat. Daarna gaan we graven en Stefan laat ons kijken naar de grond. We bespreken de resultaten van de bodemanalyse die in de winter is gemaakt en wat we ermee kunnen doen.

Kosten: 120 euro

Dit betreft alle kosten; training, koffie, thee, en natuurlijk een lekkere biologische lunch. We werken in een kleine groep (maximaal 12 mensen).

 Doe je mee?

Deze cursus heeft veel te bieden; zowel voor de professional (biologisch maar ook gangbare collega’s) als ook voor de beter geïnformeerde amateur. Het geeft praktische kennis tips die u zo kan toepassen op uw bedrijf of in uw (volks)tuin. Meer info of inschrijven via info@tuindees.nl

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Gegevens

Datum:
10 maart 2014
Tijd:
10:00 - 16:30
Kosten:
€120

Locatie

Tuin de Es
Eind 19c
Haaren, Noord-Brabant 5076 TD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie