Wat staat er op de rol?

Zelf aan de slag met onze groente in de Tuinkamer of laat je je verwennen en/of inspireren door een van onze koks? Verder: interessante workshops en gezellige events. Doe je mee? Welkom op Tuin de Es!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Miso maken met Saki

oktober 5 @ 14:00 - 17:00

€40

(voor de NL versie even omlaag scrollen…. NB: de workshop wordt in engels gegeven)

Miso is a traditional Japanese fermented condiment made from soy beans, salt, and grains (wheat, rice, etc.). Due to its long fermentation period, it enriches your gut microbiome and it has a deep, umami flavor.

Saki will share her experience in making our own miso at home. Because it is a world of microorganisms, your miso will taste different from the one of person next to you.

the workshop includes…

・workshop (in English)

・350g miso to take home

・a jar of onion koji to take home

・a Japanese-style light meal

buy your tickets now

About our guest lecturer:

Saki from Japan studied at VHL in Velp for 4 years and also worked at De Es as an intern. She lives in Japan now and is involved in projects related to organic farming, care farming, fermentation, etc. She is coming back to the Netherlands this autumn to share miso-making skill with us.

Miso maken met Saki

Miso is een traditioneel Japans ingredient gemaakt van sojabonen, zout en granen (tarwe, rijst, enz.). Door de lange fermentatieperiode verrijkt het je darm-microbioom en heeft het een diepe, umami smaak.

Saki zal haar ervaring delen met het maken van je eigen miso. Omdat het een wereld van micro-organismen is, zal je miso anders smaken dan die van de persoon naast je.

de workshop omvat…

・workshop (in het Engels)

・350 g miso om mee naar huis te nemen

・Een pot uien-koji om mee naar huis te nemen

・een lichte maaltijd in Japanse stijl

Koop nu je kaartjes

Over onze gastdocent:

Saki komt uit Japan en heeft 4 jaar gestudeerd aan de school Larensteun in Velp en liep  stage bij Tuin de Es. Ze woont nu in Japan en is betrokken bij projecten op het gebied van biologische landbouw, zorglandbouw, fermentatie, enz. Dit najaar komt ze terug naar Nederland om haar vaardigheden in het maken van miso met ons te delen.

Gegevens

Datum:
oktober 5
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€40

Organisator

Saki