Wat staat er op de rol?

Zelf aan de slag met onze groente in de Tuinkamer of laat je je verwennen en/of inspireren door een van onze koks? Verder: interessante workshops en gezellige events. Doe je mee? Welkom op Tuin de Es!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Taste XL markt Dutch Cuisine Food Market

13 mei 2017 @ 10:00 - 13:00

Tuin de Es staat op zaterdag 13 mei op de Taste XL markt, een samenwerking van diverse boeren, de restaurantalliantie en ZLTO. Kom lekker het voorjaar proeven.  Wij nemen allerlei lekkers mee, volop primeurs zoals onze bekende raapsteeltjes, bosbietjes, sla, groene asperges en spinazie. Mocht je van tevoren iets willen bestellen, vraag even de aanbodslijst op via bestel@tuindees.nl

Met bekende Bossche chefs die de lekkerste gerechten maken van onze ingrediënten. Verder onder andere: Tuinderij de Guit, Boerderij t Schop, Poule Den Dungen,  De Pure Keuken etc etc.

Waarom Dutch Cuisine?
Omdat we duurzamer, lekker en gezond eten gemakkelijker en aantrekkelijker willen maken, omdat onze rijke Nederlandse eetcultuur een herwaardering verdient, omdat Dutch Cuisine als verbindende schakel de verduurzaming van de voedselconsumptie kan versnellen en last but not least omdat het goed is voor onze economie én voor de planeet. (bron: dutch-cuisine.nl)

De 5 principes van Dutch Cuisine:

Cultuur

Het gerecht vertelt waar en in welk seizoen we ons bevinden; 80% seizoensproducten met zoveel mogelijk Nederlandse producten en 20% buiten het seizoen.

Gezond

Goed voor ons en onze aarde: 80% groente en 20% vlees/vis.

Natuur

Eerlijk en veelzijdig eten van wat de natuur ons biedt: Gebruik van wat de natuur ons in de seizoenen biedt, geen gebruik van kunst­matige toevoegingen, werken van kop tot staart en no waste.

Kwaliteit

We kopen, koken en eten bewust: fairtrade, diervriendelijk, puur, vers, uit het seizoen en regionaal/lokaal.

Waarde

We werken aan resultaten voor morgen: Dutch Cuisine is de rentmeester van de Nederlandse keuken en wil nu werken aan resultaten voor morgen. Alles wat de aarde ons te bieden heeft, is een gift van de vorige generatie die we moeten doorgeven aan de generatie na ons.

meer info: http://dutch-cuisine.nl/#!/dutch-cuisine

Gegevens

Datum:
13 mei 2017
Tijd:
10:00 - 13:00

Organisator

Locatie