Wat staat er op de rol?

Zelf aan de slag met onze groente in de Tuinkamer of laat je je verwennen en/of inspireren door een van onze koks? Verder: interessante workshops en gezellige events. Doe je mee? Welkom op Tuin de Es!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

workshop zuurkool maken

8 oktober 2017 @ 10:00 - 15:00

€27,50

LET OP; Deze workshop is helaas gecancelled; helaas te weinig deelnemers. Wil je toch helpen met zuurkool maken? Kom maandag 9 oktober naar Tuin de Es

De workshop wordt gestart met powerpoint presentatie een uitleg over het fermentatie proces, en het maken van zuurkool. Welke kruiden en toevoegingen je kunt toevoegen en welke combinaties je kunt maken. Na de uitleg gaan we zelf aan de slag met het schaven van de kool en verwerken in de pot.

Tijdens de workshop wordt er een biologische soep met brood maaltijd geserveerd. Koffie en thee is gratis, (fris)drank tegen betaling.

Voor zuurkool te maken heb je een goede schaaf (mandoline) nodig die mooi fijn schaaft en je hebt grote bakken nodig waar je de geschaafde kool in kunt doen. Neem die zelf mee als je die hebt.

Zuurkoolpotten zijn bij ons te bestellen, ook leuke kleine potten voor 1 kg. kool. Eventueel ook mandolines om te kunnen schaven.

Kosten: €27,50 incl. soep/brood maaltijd, excl. materiaal.

Gegevens

Datum:
8 oktober 2017
Tijd:
10:00 - 15:00
Kosten:
€27,50

Organisator

Locatie

Tuin de Es
Eind 19c
Haaren, Noord-Brabant 5076 TD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie