Programma Food Festival 2022

Programma Food Festival 2022

Muziek

Walddrum musikanten:

Egerländerkapel “Die Walddrum Musikanten” uit Tilburg is opgericht op 10 april 1973. Volgend jaar bestaat het orkest dus 50 jaar. Een blaaskapel met een repertoire wat in het begin hoofdzakelijk bestond uit Böhmische muziek, welke wereldwijd vooral bekend werd door Ernst Mosch und seine Original Egerländer Musikanten. Later is hun repertoire aangevuld met muziek uit Moravië/Tsjechië maar ook met gezellige stemmingsmuziek uit Oostenrijk en Beieren.

Benthe & Lars

Een sing a songwriter duo met ook een liefde voor covers.

Vorig jaar nog won Benthe de juryprijs tijdens de Alegria School Battle in Factorium Tilburg. En nog mooier is dat zij zelf uit Haaren komt en dus is het voor haar een thuiswedstrijd. Op 10 juli spelen ze een selectie van hun lievelingsnummers.

Bio Linda en Lennart

Linda en Lennart zijn twee vrolijke muzikanten uit omgeving Tilburg. Naast hun 5-koppige pop/rock band “The Sparrows” spelen zij ook een akkoestisch repertoire als duo. Linda zorgt hierbij voor de zang/gitaarpartijen en Lennart voor de toetsen. Als duo coveren zij nummers van o.a. Elvis Presley, John Legend en Cascada.” Popwise regelt bij diverse evenementen voor hun optredens. Ze zijn dan ook heel blij dat ze aan door foodfestival kunnen meedoen. 

Marleen van den Bosch

Marleen  zingt, danst en acteert al vanaf haar zevende. 
Ze speelde in diverse amateurproducties (‘Club Municipio’, ‘Magic Smoothie’), volgt gitaar- en acteerlessen bij Factorium Podiumkunsten en was tussen 2019-2020 de zangeres van Popwise band ‘Take it’ . Marleen verzorgt regelmatig solo-optredens tijdens Popwise bandevenementen met nummers van o.a. Billie Eilish,  Maroon 5 en Nea.  Anderen over Marleen: ‘prachtige stem, mooi timbre’, ‘het komt echt binnen’, ‘heel naturel’.

‘African Mix’

Een samenkomst van dans, percussie, zang en.. publiek! Cynthia en Joshua komen allebei uit Ghana en maakten hun debuut op festival Mundial en zijn hier al jaren actief als professionele dansdocenten. Peto komt uit Nigeria en is erkend geluidsman en een veel gevraagde djembespeler. Gon speelt naast percussie ook trompet en dat zorgt voor een heel verrassend effect. Jan Ophuis, die ook het muzikale programma voor het Food Festival heeft samengesteld,  is helemaal thuis in Afro Braziliaanse muziek en daarnaast kan hij ook body-beaten. African Mix neemt je mee in enthousiasme en passie en …stilstaan is haast niet mogelijk!

Lang en Gelukkig

Peer de Graaf (zang, cajon & grapjes) speelt al lang muziek en theater met Michaël Breukers (accordeon & zang). Theatervoorstellingen en gelegenheids optredens voor volwassenen en kinderen met veel interactie en improvisatie (De Schat van het Moment).

Bij de Tuinderij De Es waren zij al eerder met hun aanstekelijke lofliederen en vreugdedansjes. Ze weten het publiek zeker te entertainen en betrekken bij hun optredens!

Rosa Vendel

Rosa Vendel is zangeres, songwriter en spoken word artiest. Met haar soulvolle stem, piano en gitaar vertelt ze verhalen. Verhalen over je plek in de wereld te vinden, geluk ervaren, en weer de angst om het te verliezen. In haar spoken word brengt ze twee passies samen: poëzie en de wereld van ons voedsel en het werken op het land.

DJ Rick

Onze tuinder Rick is heeft naast het tuinieren ook een passie voor andere dingen, waaronder muziek. Hij weet altijd op het einde van het Food Festival de laatste bezoekers op de dansvloer te lokken om zo het feestje mooi te laten eindigen

Workshops


De losse tongen in de binnentuin:

Agnes Leijen en Marlies van den Bijgaart vormen samen het muzikaal vertelduo ‘Losse Tongen’. Zij maken van teksten, gedichten of verhalen muzikale vertellingen, rekening houdend met het publiek. De losse tongen zullen jong en oud voorzien van een beleving met hun storytelling. Hun voorstellingen staan gepland in de binnentuin om 14:30 en om 16:00 uur op een mooi plekje in de binnentuin.

Kookworkshops voor de kids: om 12:30 en om 14:30 in de tuinkamer

The Waste to Success organiseert leerzame en leuke kookworkshops met gered, lokaal en seizoensgebonden voedsel. Lekker tegen voedselverspilling!

Op het Food Festival gaan ze koken met de kids! Een kookworkshop met als doel om de waarde van groenten in te laten zien en het plezier en de vaardigheid van koken bij te brengen voor de kinderen. Starten met een quiz en dan heerlijk de tuin in, de groenten zelf oogsten, buitenbeentjes redden uit de winkel en dan samen aan de kook!

Yoga voor kids onder de Lindeboom in de binnentuin: 13:00 en 16:30

De ouder/kind yoga sessies rond de Lindeboom in de binnentuin waren elk jaar een succes. Dit jaar neemt Marieke van Ginneken het stokje over van Petra Wols en verzorgt zij 1 sessie speciaal voor de kids en 1 sessie samen met 1 ouder.

Marieke is vorig jaar, samen met Shirley, gestart met yogastudio Kallumaan in Tilburg. Een plek waar níemand exclusief is, iedereen welkom is, en ze laagdrempelig toegankelijk zijn!

En hun specialisatie: expertise in de psychiatrie! Ze zijn beiden breed opgeleid en hebben jaren ervaring in de hulpverlening. Ze zijn dus ook toegankelijk voor mensen (ook kids!) met autisme, ADHD, HPS/ hooggevoeligheid, eetproblematieken, depressie etc!

Plant based workshop: Van ziek naar gezond met een plantaardig dieet, hoe doe je dat? In de binnentuin bij het Heksenhuisje om 16:30 uur

Haar hele leven worstelde Dimphy van @readytoliveoutloud met chronische aandoeningen. Na een eindeloze zoektocht naar genezing probeerde ze drie jaar geleden het whole food plantbased dieet, wat haar leven veranderde.

Op foodfestival Haaren zal Dimphy een workshop komen geven over plantbased voeding. Ze leert je de geheimen van de plantaardige voeding. Hoe komt het dat mensen zich beter voelen op dit dieet? En welke makkelijke, praktische stappen zijn voor iedereen direct toe te passen voor een gezonder, gelukkiger leven? 

Je krijgt een inkijkje in de werking van het lichaam en leert hoe je met je lichaam samen kan werken voor een vitaler bestaan. Je leert ook hoe je sprongen in je gezondheid kan gaan maken door middel van een speciale ochtendroutine die je elke dag toe kan passen.

Deze workshop is voor iedereen die beter wil leren samenwerken met de natuur en zijn eigen lichaam. Voor iedereen die gelooft in zijn eigen geneeskracht en voor iedereen die hoop wil dat het ook anders kan. En voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is  Wees welkom

Foot massage: In de binnentuin bij het Heksenhuisje

Uitgewandeld tijdens het Festival en toe aan een pauze? Laat je lekker verwennen met een heerlijke foot/voetmassage door Monique in de mooie binnentuin.

Lomi Lomi massage door Dimphena bij de vuurplaats

Lomi Lomi massage is zoveel meer dan massage. Het is liefdevol aangeraakt en geraakt worden.

Zachte vloeiende bewegingen met de onderarm zoals de bewegingen van de zee. Laat je meevoeren op de deining van de golven, ga je mee op reis?

Een reis terug naar binnen, jouw thuis?