Tuinderij de Es, Demonstratiebedrijf, 2022-2025

Tuinderij de Es mag zichzelf 3 jaar, 2022-2025, demonstratiebedrijf noemen. Het ministerie van Landbouw wil boeren en tuinders graag  inspireren om duurzamer te werken. Eind 2021 heeft Tuinderij de Es een projectvoorstel ingediend en in april 2022 kregen we te horen dat ons projectvoorstel is goedgekeurd. Het doel van dit project is om minimaal 300 boeren en tuinders te inspireren om stappen te zetten naar een landbouw met minder uitstoot en meer biodiversiteit. Dit betekent dat we een interessant programma mogen draaien met:

De activiteiten in ons project:

Ben je boer of tuinder en wil je meedoen? Wij nodigen uitdrukkelijk gangbare én biologische tuinders en boeren uit omdat wij overtuigd zijn dat we veel van elkaar kunnen leren. Laat even van je weten via dit formulier! Je kunt hierbij ook aangeven wanneer je interesse hebt om een experiment bij jou op het bedrijf te laten plaatsvinden.

 

Je kunt ook een berichtje sturen aan Bart Kraaijvanger: 06-21517485‬ / info@bartkraaijvanger.nl

Agenda aankomende activiteiten:

Op de agenda voor 2022 staan in ieder geval:

– 25 september 2022: Belverse Akkerloop in Haaren, met rondleiding bij Tuinderij de Es, het Kruidenrijk en Plantenkwekerij Joost Sterke. – 17 oktober 2022: rondleiding met workshop/lezing, invulling wordt nog bepaald.
– Seizoen 2022 doorlopend: Experimenten met compostbedden en experiment met levende bodembedekkers. – Start intervisie groepen, data en samenstelling groep worden op dit moment geformeerd. Er is nog ruimte voor ondernemers om deel te nemen. – Start stages, werk 1 dag mee op een collega bedrijf en je college helpt jou een dag op jouw bedrijf. Einde van de dag zet je samen je observaties op papier wat er is geleerd, data en samenstelling koppels nader te bepalen.

Wat heeft er al plaatsgevonden:

– 10 juli 2022: open dag met rondleiding over de tuinderij (uitleg over hoe we telen en rondgang langs de experimenten waar we mee bezig zijn). Op dezelfde dag tevens ook een workshop door bodemdeskundige Gerard Oomen (voormalig WUR en Warmonderhof).