Tuinderij de Es, Demonstratiebedrijf, 2022-2025

Tuinderij de Es mag zichzelf 3 jaar, 2022-2025, demonstratiebedrijf noemen. Het ministerie van Landbouw wil boeren en tuinders graag  inspireren om duurzamer te werken. Eind 2021 heeft Tuinderij de Es een projectvoorstel ingediend en in april 2022 kregen we te horen dat ons projectvoorstel is goedgekeurd. Het doel van dit project is om minimaal 300 boeren en tuinders te inspireren om stappen te zetten naar een landbouw met minder uitstoot en meer biodiversiteit. Dit betekent dat we een interessant programma mogen draaien met:

Op de agenda voor 2022 staan in ieder geval:

 – Open dag op 10 juli 2022, rondleiding over de tuinderij met uitleg over hoe we telen en bezoek en gesprek over de experimenten waar we mee bezig zijn. Op deze dag ook een workshop met een interessante spreker, namelijk Gerard Oomen: bodemdeskundige WUR.

– Experimenten met compostbedden en experiment met levende bodembedekkers.

– Belverse Akkerloop op zondag 25 september met rondleiding bij Tuinderij de Es, Kruidenrijk en Plantenkwekerij Joost Sterke tijdens de Belverse Akkerloop in Haaren

– Start intervisie groepen, data en samenstelling groep worden op dit moment geformeerd. Er is nog ruimte voor ondernemers om deel te nemen.

 

– Start stages, werk 1 dag mee op een collega bedrijf en je college helpt jou een dag op jouw bedrijf. Einde van de dag zet je samen je observaties op papier wat er is geleerd, data en samenstelling koppels nader te bepalen

 

Ben je boer of tuinder en wil je meedoen? Wij nodigen uitdrukkelijk gangbare én biologische tuinders en boeren uit omdat wij overtuigd zijn dat we veel van elkaar kunnen leren. Laat even van je weten via dit formulier! Je kunt hierbij ook aangeven wanneer je interesse hebt om een experiment bij jou op het bedrijf te laten plaatsvinden.

Je kunt ook een berichtje sturen aan Bart Kraaijvanger: 06-21517485‬ / info@bartkraaijvanger.nl