Wat staat er op de rol?

Zelf aan de slag met onze groente in de Tuinkamer of laat je je verwennen en/of inspireren door een van onze koks? Verder: interessante workshops en gezellige events. Doe je mee? Welkom op Tuin de Es!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Belverse Akkerloop

25 september 2022 @ 10:00 - 15:00

Agrarische ondernemers op de Belverse Akkers organiseren zondag 25 september een prachtige wandeltocht dwars door kwekerijen, tuinderijen, voedselbos en over boerenerven. Zij zijn hecht verbonden met de grond, net als hun voorgangers dat al duizenden jaren waren. Want de Belverse Akkers vormen een bijzonder gebied. Het is niet voor niets dat de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed dit gebied heeft aangewezen als ‘aardkundig monument’. Al vóórdat de Romeinen hier kwamen werd er al landbouw bedreven. De Belverse Akkers zijn een voorbeeld van door boeren gevormde grond. Het zijn Esgronden, of, in bodemkundige termen,  Enkeerdgronden. Door het eeuwenlang opbrengen van mest zijn rijke, diep-zwarte bodems gevormd, waar de huidige kwekers en telers graag gebruik van maken. Je vindt er vandaag de dag een grote diversiteit aan grondgebruik; de teelt van sierplanten, sedumplantjes, aardbeienplanten en van biologische groente en kruiden. De ondernemers van de Belverse akkers laten u op zondag 25 september graag hun bedrijf zien. U wandelt een afstand van ongeveer 7,5 km door boerenland, op plekken die op andere dagen niet toegankelijk zijn. Uiteraard zijn de ondernemers en hun personeel ter plaatse om extra uitleg te geven. Deelname is gratis. Een hapje en drankje zijn op de bedrijven verkrijgbaar.

De route gaat over zandpaden en door boerenland. De route is daarom helaas niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens. Kom bij voorkeur op de fiets! Het aantal parkeerplaatsen is beperkt.

U kunt starten tussen 10 en 15 uur op 3 plekken; bij Kwekerij Joost Sterke, Heesakker 10, bij boerderijwinkel het Belvershuys, Belversestraat  31 of bij Tuinderij de Es, Eind 19c, allen in Haaren.

Gegevens

Datum:
25 september 2022
Tijd:
10:00 - 15:00
Site:
https://www.facebook.com/events/1332591693887305

Organisator

Tuinderij de Es
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Tuinderij de Es
Eind 19c
Haaren, 5076TD Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie