AGENDA

Een jaar vol met meewerkdagen, wiedweekends, aanschuifdiners, leuke workshops, etc, etc. Doe je mee?

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomer Kookcursus

juli 31 @ 10:00 - 17:30

€75
Voor iedereen die al met plezier kookt, en zin heeft om bewuster te koken voor meer energie; voor zichzelf, eigen huishouden en hun gasten. Zomer Kookcursus : meebewegen met het seizoen voor meer energie
  • 4 uur cursus met theorie, demonstraties en zelf doen.
  • drankjes, gezonde snacks en 3 – gangen lunch
  • rondleiding in de tuinderij door de tuinder zelf

Wat kun je verwachten in de cursus?

Inspirerende visie over levensstijl en voeding voor een goede gezondheid in de zomer, vanuit het gedachtegoed van Ayurveda en Westerse Kruidenkunde.

Recepten, handigheden en hand-outs voor

  • Voedzame lekkere snacks als ontbijt of voor onderweg
  • Plantaardige melk, dressings en spreads om achter de hand te hebben in je koelkast.
  • Ideeën om heilzame kruiden en specerijen met regelmaat te verwerken in gerechten.
  • Lunch gerechten met de verse seizoens oogst uit de tuinderij.

Elselien kookt als retraite chef voor groepen tijdens creatieve en welzijns weken in Europa. En heeft zich gespecialiseerd in het plantaardig koken naar het seizoen; de gasten een gevarieerd weekmenu te bieden dat inspirerend, licht en voedzaam voelt. De visie, recepten en handigheden die zij daarbij gebruikt, deelt ze met je in de cursus.

Tuinderij de Es is al 40 jaar een biologische tuinderij en met de kas in volle bloei, de beschuttende houtwal en nieuwe winkel is het een sfeervolle en inspirerende plek voor de creatieve kok. De tuinders Danielle en Bart leiden je zelf rond om je te laten zien hoe zij op biologische wijze werken en wat de seizoens oogst is.

Reserveer je plek door een kaartje voor het hele programma te kopen.

We houden de groep dit keer klein, maximaal 14 personen, zodat we voor iedereen veel ruimte hebben om de cursus ontspannen te doen.

En nog wat praktische informatie:

– de tuinderij ligt in een prachtige omgeving, je kunt er ook een lange dag of weekend van maken, en bijvoorbeeld het naastgelegen Kruidenrijk bezoeken of wandelen in het natuurgebied Oisterwijkse Bossen en Vennen.

– we houden rekening met de aangegeven Corona maatregelen zoals de overheid dat adviseert, zodat je ontspannen van de dag kan genieten. Bij eventuele Corona gerelateerde klachten, blijf dan alsjeblieft thuis, je kunt dan je aanschaf terugkrijgen of voor je kaartje een andere keer bewaren.

– weer of geen weer, de dag kan altijd door gaan, er is voldoende binnen en overdekte buitenruimte om er een mooie dag van te maken.

Gegevens

Datum:
juli 31
Tijd:
10:00 - 17:30
Kosten:
€75
Site:
https://zomerkookcursusopdetuinderij.eventbrite.nl

Organisator

Elselien Epema

Locatie

Tuinderij de Es
Eind 19c
Haaren, 5076TD Nederland
+ Google Maps
Site:
www.tuindees.nl