Yoga in de groentetuin 9 juli

Op 9 juli organiseert Tuin de Es een hele yogadag waarin je kennis kunt maken met een diversiteit aan yoga op diverse plekken middenin de groentetuin.

18 yogadocenten uit de omgeving laten zien wat zij in huis hebben en geven een ruime keuze aan yogalessen in de mooie biologische tuinderij van Tuin de Es. Kijk op de video voor een impressie van de tuinderij en activiteiten hier.

Je kunt een keuze maken uit o.a. de volgende soorten yoga:

Ashtanga yoga, chakra yoga, hatha-yoga, yoga nidra, yinyoga, yoga op de tast, dru yoga, rebalancing en klankbeleving.

Een dag helemaal voor jezelf om je onder te dompelen in een variëteit aan yoga, een heerlijke Aryuvedische lunch en een relaxed samenzijn in deze mooie tuinderij, wat wil je nog meer.

Dus heb je nog niks in de agenda staan? Boek nu je early bird ticket voor € 87,50

yoga poses

Programma 9 juli

Yogafestival

Hoe ziet de dag eruit?

9:30 inloop
10:00 start met een gezamenlijke activiteit
10:30 – 11:30 keuze uit diverse yogalessen
12:00 – 13:00 keuze uit diverse yogalessen
13.00 – 14.00 heerlijke Ayurvedische maaltijd met groenten uit de tuin
14:15 – 15:15 keuze uit diverse yogalessen
15:45 – 16:45 keuze uit diverse yogalessen
17:00 gezamenlijke afsluiting

Yogadocenten

Merel van yogamuse uit Vught is een Yogadocent en Ayurveda therapeut.

Haar Hatha yogalessen zijn vanuit de Saswitha traditie en kenmerken zich door het rustige, toegankelijke en soms uitdagende karakter.

Tijdens de Ayurveda workshop op deze mooie dag maak je kennis met de oeroude wijsheid van Ayurveda en hoe deze vandaag de dag nog steeds levend en actueel is.

Zij geeft een combinatie van Hatha yoga, Ayurveda en Yoga Nidra.

Sander Jacobs

Sander is docent en oprichter van Yoga 013 en beoefent zelf al jaren Ashtanga yoga, de stijl die hij jullie graag wil aanbieden deze dag.

Ashtanga yoga is een dynamische en intensieve vorm van yoga met een vaste reeks houdingen. De vaste reeks zorgt ervoor dat je (uiteindelijk) minder afhankelijk bent van de uitleg van de docent. Hierdoor is er meer aandacht voor jezelf en is je aandacht minder naar buiten gericht. Dit samen met de dynamische vorm, waarbij ademhaling en beweging synchroon lopen, maakt het dat je makkelijk in een diepe focus en introspectie terecht komt. Hetgeen waar yoga uiteindelijk om draait.

(Ashtanga) Yoga heeft mij ontzettend veel gebracht. Verbinding, zelfliefde en acceptatie naar mijzelf en anderen. Ik kijk er naar uit om dat op 9 juli samen te komen op de mat!

Monique Meulen neemt je mee met Yoga op de tast, Van kijken naar voelen

Ik ben blind, altijd in voor een uitdaging. Inmiddels ben ik gediplomeerd yogadocent. Aan kleine groepjes geef ik al ruim zeven jaar les. Gewoon thuis, in een voor mij veilige en overzichtelijke omgeving.

Zien is meer dan kijken. In mijn workshop werken we met een blinddoek op. De mat is je veilige thuis. Ik spreek de houdingen rustig en helder in. Veilig en toch uitdagend!

Een liggende meditatie, waarbij alle zintuigen worden aangesproken, maakt de beleving uniek in deze workshop compleet.

yogadocent Monique Meulen
Karoena

Marianne Pijnenborg van Praktijk Karoena laat je kennismaken met Rebalancing

Al bijna 25 jaar verdiep ik me in lichaamswerk, bewustwording, spiritualiteit en essentie. Het bijzondere van Rebalancing is dat je via je lichaam in contact komt met de diepere lagen in jezelf, je meer gaat voelen en blokkades kunt laten doorstromen.

Tijdens deze yogadag laat ik je via oefeningen jouw lijf ervaren en kun je kennismaken met deze vorm van lichaamswerk.

Graag tot dan!

Voor meer informatie, kijk op: www.praktijkkaroena.nl

Lydia Dijkshoorn van Open je hart geeft Dru yoga.

Dru yoga is de yoga van het hart. Je hart volgen, doen waar je blij van wordt loopt als een rode draad door in mijn leven. Dat is wat ik ook wil meegeven met mijn lessen. Doen waar je blij van wordt en keuzes maken die goed zijn voor jou. Dru yoga is een zachte yogavorm, met vloeiende bewegingen.

Tijdens het yogafestival wil ik je de kracht van zachtheid laten ervaren door middel van een heerlijke Dru yogales in de prachtige tuin. We gaan van hoofd, naar hart. We maken ruimte in het hart door middel van verschillende yogahoudingen en een yogaserie met als doel je hart te openen voor jezelf.

Zie ik je 9 juli? Tot dan!

Lydia
Sylvia Roosen

Sylvia Roosen van Drieroose Yoga studio uit Tilburg doceert sinds 2016 Saswitha hatha-yogalessen.

In deze traditie ligt de focus op de adem als dragende en verbindende kracht tussen lichaam en geest. Deze één-puntige aandacht zorgt voor verstilling en heeft een sterk meditatief effect tijdens de les.

Ook de les bij ‘Yoga in de Groententuin’ zal in deze traditie gegeven worden. Met een variatie aan staande, zittende en liggende asana’s gevarieerd met pranayama-oefeningen. De les wordt met een lange ontspanning afgerond.

Ingrid van Dijk ervaart Yoga  als belangrijk onderdeel van haar leven.

Van de reeds dertig jaar ervaring is ze ruim twintig jaar docent aan de opleiding ‘yoga en vedanta’ te Doorn geweest.

Daar les mogen geven in Chakraleer, Hatha yoga en Didactiek. De laatste jaren zijn Yin- en stoelyoga langs gekomen op haar yogaweg.

Op de dag “Yoga in de groentetuin” laat ze haar ervaring spreken en deel ze die dan graag met anderen. Specifiek op die dag vanuit Chakra-yoga.

Een combinatie van klank- adem- lichaamshouding en simpele dans.

Dit allles om de eigen energie te mogen ervaren en te laten stromen en die te delen met elkaar. Ik heb er zin in, kom jij ook !!

Warme groet

Ingrid van Dijk
yogadocente Donate Koster

Donate Koster van Let’s Yoga Oisterwijk.

Ruim 5 jaar bestaat Let’s Yoga Oisterwijk waar ik naast yoga ook yoga&therapie geef aan mensen die met een chronische aandoening, blessure of door ouderdomsklachten niet meer mee kunnen doen met een reguliere yogales.

Mijn lessen tijdens deze yogadag zijn een combinatie van hatha- en yinyoga waar ook oefeningen vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut centraal staan. Het is een mooie balans tussen actieve- en ontspannende houdingen waar aandacht is voor een bewuste ademhaling.

Ik kijk er naar uit om jullie 9 juli op de yogadag bij tuinderij de Es te ontmoeten!

Sat Nam! Mijn naam is Amrita Nidhan Kaur.

Kundalini Yoga houdt me jong en maakt me sterk. Hoewel eeuwenoud  is KY “de yoga” voor het waterman tijdperk waarin we nu leven.  Het brengt je naar hogere niveaus van bewustzijn. Het werkt op zowel je zenuwstelsel als je klierensysteem, waardoor je het effect van de oefeningen meteen aan den lijve ervaart.

Naast praktische oefeningen werken we intensief met de ademhaling en brengen we lichaam en geest in balans. Van harte welkom in mijn les.

yogadocente Grit
Markus yoga

Bij Markus weet je nooit wat je krijgt en dat maakt het juist ook zo leuk.

Zijn lessen zijn dan ook elke keer een verrassing. Hij is gecertificeerd in Hatha Yoga, Asthanga Yoga, Bikram Yoga,Yoga Nidra en hij heeft vele workshoppen Yin Yoga gedaan. Hij geeft niet alles maar het is wel een heerlijke combinatie.

Markus stemt af op de groep. Hij is zacht, krachtig, down to earth met een heldere blik in zijn ogen. Hij ziet dwars door je heen.

Het zal een combinatie zijn van alles wat hij doet met een heerlijke 15 min eind ontspanning Yoga Nidra style.

Het is handig om van te voren te weten wie er meedoen met de les. Markus zal op basis van volledige naam de dag van te voren al afstemmen en intuïtief gaan kijken wat je nodig hebt en hij zal al het één en ander in beweging gaan zetten voor je zodat jij de weg naar verandering kan inzetten.

“Journey into your true nature”

Hij vraagt om na te denken voor een intentie naar, tijdens en na het festival. Wat je graag wilt, wat je diepste verlangen is.

De yoga les van Markus kan je zien als het steeds planten van zaadjes en hoe toepasselijk is dat bij tuinderij de Es. Wij weten precies wat dat process inhoud. Van zaaien  komt het moment van oosten en dat kost tijd, geduld en overgave.

Laat Markus je daarbij ondersteunen.

Rob Bekkers van Mindwalk Oisterwijk neemt ons op 9 juli mee in klankbeleving.

Ik gebruik Native American flutes, didgeridoo’s, percussie instrumenten, ram-vast drum en klankschalen tijdens de klankbeleving. De verschillende instrumenten geven allemaal hun eigen karakteristieke geluid/trilling tijdens het bespelen aan de omgeving en de deelnemers en brengen wat nodig is op dat moment. 

Elke klankbeleving is weer anders, doordat ik op intuïtieve manier (in)speel op wat er nodig is. 

Kom het gewoon ervaren op deze mooie dag.

Rob Bekkers
Yogadocente Willeke Hendrikx

Willeke Hendrikx van Healing art.

HealingArt schilderijen zijn  Iconen als vensters voor de Ziel.
Een doorkijk naar je eigen ziel.

Vanaf mijn vroegste jeugd heb ik via mijn ouders de passie voor kunst en spiritualiteit meegekregen.

Wees op 9 juli welkom bij de integrale, rustige, meditatieve yoga.

Laatste 20  minuten Nidra ontspanningsyoga.

Ingrid van Dongen is Meditatie en Yogadocent en geeft
klankschaalconcerten  en behandelingen

Stilte heeft mij altijd al geïnteresseerd. Stilte om je heen en stilte in je.

Stilte is mooi, en deze schoonheid geef ik door met yoga nidra samen met zittende meditatie. Salkalpha (besluit), ademoefeningen, gevoelens oproepen, symbolen, visualisatie komt allemaal aan bod tijdens deze meditatie. Kom zitten en liggen en durf de stilte op te zoeken.

Een warme groet,
Ingrid 

Ingrid van Dongen
Angela

Angela van Veghel laat je op het yoga festival kennis maken met Authentic Movement.

Authentic Movement (methode uit de danstherapie)  is het beoefenen van een diep luisteren in jezelf om van daaruit in beweging te komen. Een diepgaande actieve meditatie.

De fragiele lijn tussen beweging maken en beweging laten ontstaan, heeft het nodig even te rusten in het ‘niet bewegen’. Om te luisteren naar de diepe geruisloze stilte in jezelf, en vervolgens het lichaam te volgen in hoe het zich ontvouwd. Hier spreekt de taal van ons lichaam, als weg naar ons ware zelf. Krijgt authenticiteit ruimte, het ego rust en het Zelf beweging en stem.  Authentic movement gaat over heling, zelfzorg en zelfliefde.

Voel je van harte welkom deel te nemen aan een workshop;  ‘lichter leven’ op 9 juli in de prachtige zinnelijke tuin van De Es.

Hartelijke groet, Angela van Veghel                                                                                      Bezield dans- bewegingstherapeut / verbonden aan AgapeBelgium

Impressies van Tuinderij de Es