Velddag op de Beukenhof in Breda; de bodem

Afgelopen maandag was een netwerk van Brabantse biologische telers en tuinders te gast bij de Beukenhof nabij Breda. Stefan hield een bevlogen verhaal over alle ins en outs van de grond. Hier staan we rondom een bodemprofiel en hangen aan de lippen van Stefan, onze docent van deze dag. Hij vertelde niet alleen over de samenstelling en structuur maar ook welke nutrienten wel of niet gebonden danwel beschikbaar zijn en zelfs of het beheer volgens de pendelaar te mannelijk of vrouwelijk is. Zo zie je dat een beetje grond een onuitputtelijke bron is van verhalen. Heel interessant!

Ja, de bodem, complexe materie maar daar begint het mee!
Ja, de bodem, complexe materie maar daar begint het mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *