Bedrijfs-overdracht

12-12-12kl.jpg

12-12-12 na ondertekening van de afspraken

Veel mensen hebben de afgelopen maanden gevraagd: hoe zit dat nou met de bedrijfsopvolging op Zorgtuinderij de Es? Welnu, dat zit zo. In de zomer 2012 melden Daniëlla en Bart zich als geïnteresseerden, werkten een aantal dagen mee en vanaf september vonden een aantal gesprekken plaats met een externe adviseur bedrijfsoverdracht. Op 12-12-12 tekenden Ben, Anna, Bart en Daniëlla het overdrachtsdocument. Daarin staat dat we vanaf 1 januari 2013 een VOF vormen met bovenvermelde 4 mensen als vennoten. We werken 2 jaar samen om een optimale en geleidelijke bedrijfsoverdracht te garanderen. Eind 2014 stappen Ben en Anna uit de VOF, maar blijven verbonden aan de Es. Het eigendom gaat over per 1 januari 2014. Tijdens de Biovak verscheen Ekoland_Special_Opvolging_2013 over bedrijfsoverdracht met op pagina’s 30-33 een artikel over de Es.

Daniëlla en Bart zijn zich aan het inwerken en wonen per 1 juni 2013 in Haaren. Zij waren ruim 5 jaar op zoek naar een plek om te ondernemen in de multifunctionele landbouw. Daniëlla gaf haar baan op als projectmedewerker bij Wilde Ganzen en stort zich nu op de tuin en haar yogadocentschap. Bart blijft zich vooralsnog ook inzetten voor zijn bedrijf Mensenland, adviseurs in de land- en tuinbouw en werkt nu 4 dagen per week op de tuinderij. Bart en Daniëlla willen in 2013 en 2014 vooral heel veel leren van Ben en Anna. Voorlopig verandert er niet veel. Ook op langere termijn blijven de nieuwe ondernemers het DNA van het bedrijf en de unieke kwaliteiten van de Es koesteren; grote variatie groente, fruit, kruiden en bloemen, vruchtbare grond, parkachtige inrichting met hoge biodiversiteit en niet te vergeten betekenisvol werk bieden aan hen die daar baat bij hebben. We zijn begonnen met meer communicatie over deze mooie plek die we graag met meer mensen willen delen. Behalve productie zal ook genieten van gezond en duurzaam voedsel een belangrijk thema worden. Er ligt een bedrijfsplan klaar en we nodigen derden uit om te participeren in de bedrijfsontwikkeling; dat kan op vele manieren; meedenken, meeschoffelen en mee-financieren. Wil je daar meer over weten, neem dan contact op met Bart of Daniella.

ondertekening 12-12-12ja het was ook nog s 12 minuten over 12 op die 12/12/12

3 gedachten over “Bedrijfs-overdracht”

  1. Pingback: 2014 | Zorgtuinderij de Es

  2. Pingback: 2014 | Tuin de Es

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *