Werkzame factoren Zorgtuinderij de Es

Vorige week presenteerden Lonneke Lommen en Heike Reinhardt hun studie naar de werkzame factoren van Tuinderij de Es. Wat maakt het dat mensen met een zorgvraag baat hebben bij het meewerken op de tuin? Voor hun afstuderen aan de Avans Hogeschool deden zij literatuuronderzoek en interviewden ze medewerkers en clienten van onze tuinderij. Het artikel dat ze schreven geeft een mooi overzicht van de kwaliteiten van deze unieke plek: zinvol werk, afleiding, structuur en ritme maar ook voldoende afwisseling. De zintuigen worden er weer geprikkeld en de conditie opgebouwd. Last but not least functioneert de Zorgtuinderij als een sociale gemeenschap en een veilige omgeving. Het artikel gaat ook in op de methoden die worden gebruikt op de Es. Vragen opmerkingen? laat het ons weten!

1 gedachte over “Werkzame factoren Zorgtuinderij de Es”

 1. Beste Bart,
  zowel persoonlijk en als oud-collega van de Rotary Amersfoort ben ik erg blij te lezen dat het goed gaat met jullie en de Es. Ik ben blij dat ik een klein steentje mocht bijdragen tijdens de vrijwilligersdag.
  zoals je uit het emailadres kunt opmaken, ben ik sedert 2 weken ook een nieuw bedrijf begonnen, een all-round klusbedrijf: WorkForce.
  Het loopt nu als zodanig storm met goedgekeurde offertes dat ik tot eind oktober gewoon VOL zit… Luxeprobleem.

  Het ga jullie goed en wellicht tot gauw eens op de Es?

  Roel de Vringer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *