We zijn Groenbedrijf van de maand!

krantbericht groenbedrijf
Het heeft de gedeputeerde Johan van den Hout behaagt om Zorgtuinderij de Es uit te roepen tot “Groenbedrijf van de Maand Oktober 2013”. Huh? Wat is dat? Dat vroegen wij ons ook af toen we het telefoontje van de provinciale ambtenaar kregen. Waren we dan genomineerd? Geballoteerd? Gescored? Wij wisten van niets.

“De provincie draagt een warm hart toe aan bedrijven die zorg voor natuur en landschap koppelen aan economische initiatieven. Om dat te onderstrepen is de oorkonde ‘Groen bedrijf van de maand’ ingesteld. Bedrijven/organisaties die op de genoemde terreinen interessant, creatief, gedurfd en/of voorbeeldig bezig zijn, worden hiermee in het zonnetje gezet” zo schrijft de provincie. Op zaterdag 26 oktober ontvangen we de bijbehorende oorkonde tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Blijven rare mensen die provinciale ambtenaren. We vroegen nog: maar zijn jullie dan hier geweest?, of zou je niet eerst even langskomen? Nee dat hoefde niet, want tegenwoordig kon je via internet toch alles te weten komen? We probeerde nog: Wellicht is het dan leuk om jullie fotograaf langs Haaren te sturen? dan kunnen jullie toch in ieder geval een leuke foto van de Es bij het persbericht voegen? Helaas, daar was geen geld voor.

OK. We maken maar gebruik van de titel en schreven zelf een persberichtje. Prompt kwamen felicitaties binnen inclusief een kadootje en kaart van de Haarense wethouder. Toch leuk! Het klopt natuurlijk best; veel biodiversiteit, goede zorg verlenen in een mooie tuin en o ja, we proberen er ook nog een boterham te verdienen.

7 gedachten over “We zijn Groenbedrijf van de maand!”

  1. Gefeliciteerd met deze prijs voor jullie fantastische website, ik ga de site van Birkenhof meteen oppimpen. Toch jammer dat ze niet zelf komen kijken naar jullie mooie tuin, nieuwe realiteit?

  2. tom pijnenburg

    Gefeliciteerd Bart, buit dit goed uit! Hang het aan de grote klok. Plak het aan de poort! Op de voordeur!  
    Thomas Pijnenburg PhD.  Jefe de Asistencia Técnica Internacional Proyecto Restitución de Tierras y Desarrollo Rural Unión Europea      

    ________________________________

  3. tut tut tut, ho ho ho, deze felicitaties moeten vooral aan Ben en Anna worden gericht die afgelopen decennia deze tuin hebben gemaakt tot wat ie is

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *