Savooie kool

Savooie kool, lekkerrr!

Vanaf heden zal ik regelmatig recepten op de website zetten van groenten uit de eigen tuin. Momenteel is dit erg weinig; savooie kool, prei, winterpostelein en aardperen. over 2 weken gaan de eerste we de eerste groente planten in de kas. daar verheugen we ons alweer op!

Vandaag een recept met savooie kool, wat een lekkere groente is dit! Onbekend maar niet onbemind! De kool heeft een zoete smaak, die nog meer naar voren wordt gehaald met bv wortel. Het lekkere is als de kool niet kapot gekookt wordt maar nog “beet”blijft houden.

Het is lekker in een stamppot. Of: bak een uitje in de kerrie, voeg een grote winterwortel toe in stukjes gesneden, snij de savooie kool in reepjes en voeg nog kokosmelk toe. Stoven totdat het beetgaar is, met rijst of gebakken aardappels.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *