Cursussen op Tuin de Es voorjaar 2017

Lekker eten uit eigen (volks)tuin. Dat begint met een gezonde bodem en die vervolgens goed verzorgen. Tuin de Es is een inspiratiecentrum voor het goede eten; lekker, gezond en duurzaam. De biologische tuinderij organiseert diverse cursussen en lekkere aanschuifmaaltijden.

Op zaterdag 18 maart kunt u alles leren over Brabantse bodems en de grond van uw (moes)tuin van de zeer ervaren docent Gerard Oomen. Het is eigenlijk een basiscursus bodemkunde. We gaan graven en maken een bodemwandeling over de Belverse akkers, een gebied met meer dan 2000 jaar landbouwgeschiedenis. Deelnemers kunnen van tevoren een bodemmonster insturen die dan door Gerard wordt geanalyseerd. meer info

In het weekend van 1 en 2 april geeft Martijn Ballemans een cursus permacultuur op Tuinderij de Es. Gedurende twee dagen leren de cursisten alles wat ze moeten weten om te beginnen met het verbouwen van hun eigen voedsel. In de Permacultuur werken we samen met de natuur, versterken we de biodiversiteit en tuinieren is onderdeel van samen-zelfvoorzienendheid. Meer informatie of opgeven kan via www.puurpermacultuur.nl.

Op 28 april start de serie van 5 gezellige kookworkshops “Koken uit de Tuin”. Samen met de Kok Rick Hagenaar beleven we de seizoenen en proeven zo wat elk seizoen ons te bieden heeft. Meer info

Vanaf eind mei kunt u ook regelmatig aanschuiven voor een diner of lunch, bijvoorbeeld op 21 mei. Het Food Festival valt dit jaar op zondag 18 juni.

In het najaar hebben we de datum al geprikt voor de cursus “Composteren kan je leren” : zaterdag 23 september.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *