Rondleiding experiment groenbemester

Bij tuinderijen De Guit en Tuin de Es worden drie mengsels van groenbemesters vergeleken met een mono-cultuur groenbemester. Dit om er achter te komen welke het beste effect heeft op structuur, biodiversiteit en bodemleven. Bij de rondleiding heeft een groepje tuinders (op een extreem regenachtige dag) de tussentijdse resultaten bekeken en zijn onderling ervaringen uitgewisseld. Zo kwam met name de ervaring met facelia en boekweit ter sprake, maar ook het werken met groenbemester tussen de teelten en het gebruik van groenbemester als mulch. Tevens zijn andere zaken aan bod geweest zoals oppervlakte compostering evenals stroken met bomen en struiken tussen de bedden. Lees verder in het verslag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *