Demodag en workshop bodemorganismen

Biologische processen voor een gezonde bodem vinden plaats als alle groepen organismen in de juiste verhoudingen aanwezig zijn. Grondbewerking verstoort dit. De verhouding schimmels en bacteriën duidt op wat aan voedingsstoffen vrij komt om gewassen te laten groeien. De Compostkeuken liet dit via een microscoop met camera op groot scherm zien. Door koolstofrijk materiaal, zoals blad en stro, zijn schimmels te stimuleren en is de onkruiddruk te verminderen. Lees verder in de terugblik

Header beeld: Suzie Geenen – Imagro BV

De workshop was onderdeel van de landelijke Demodag Duurzame landbouw vanuit het ministerie van LNV op 9 oktober waarbij Tuinderij De Es en Aldo / Natuurlijk Tomaat beiden een rondleiding verzorgden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *