Tuinderij de Es,
Demonstratiebedrijf,
2022-2025

Intervisiegroep

Vind jij het interessant om kennis rond een specifiek onderwerp uit te wisselen met collega ondernemers? 

Dan kun je deelnemen aan de jaarlijkse intervisie groep. Met circa 6 tot 8 andere ondernemers komen we 3 keer per jaar samen en gaan we in op opgedane kennis op ieders bedrijf. Dat doen we altijd aan de hand van een specifieke casus. 

De intervisie krijgt vervolg in het winterseizoen 2023/2024, aanmelden kan via het aanmeldformulier

Dit met goede ondersteuning van Herman-Jan Stroes, die naast zijn rol als procesbegeleider bij een tuinderij werkt. Hij zorgt dat een praktische intervisie methode wordt gebruikt zodat deelnemers voldoende vaardigheid krijgen om dit zelf te gaan doen. 

De opzet is eenvoudig. Ieder kan bij de bijeenkomst een eigen, op dat moment meest voorname, vraag in brengen. Zoals waar je qua bodem(beheer) in de praktijk tegenaan loopt en niet goed uitkomt, waarover je meer wilt leren en waarbij je ondersteuning van collega’s op prijs stelt. Ook een vage vraag of niet scherp onderwerp, is op tafel te leggen. Vervolgens vindt met elkaar in een aantal stappen een verdieping plaats, wat leidt tot tips waarmee aan de slag is te gaan en waar alle deelnemers wat aan kunnen hebben. Er zijn afspraken over dat wat aan de orde komt, niet met anderen buiten de groep wordt gedeeld.