Stage uitwisseling

Jaarlijks geven we 4 koppels de kans voor ‘een kijkje in elkaars keuken’. Als koppel loop/werk je bij elkaar mee en wissel je gedurende 2 dagen (verspreid en zelf te plannen) kennis uit op een aantal onderwerpen rond duurzame landbouw die voor jullie relevant en interessant zijn. De opgedane inzichten worden in het project met andere ondernemers gedeeld. 

Je kunt aanmelden voor 2024. Dat kan via het aanmeldformulier.

Speciaal aanbod

Een dag(deel) meedraaien bij een collega is ontzettend waardevol om inzichten op te doen en ervaring uit te wisselen. Hetzelfde geldt voor een collega mee te laten werken op jouw bedrijf. En als je dit zo over en weer doet, ben je er beiden bij gebaat. Alleen komt het er vaak niet van om dit af te spreken. 

Daarom introduceren wij in 2024 een speciale periode om daarin een ‘eendaagse stage-uitwisselling’ te laten plannen. Dit vindt plaats van 20 juni tot 20 juli 2024. Het enige wat jij hoeft te doen, is jezelf hiervoor aan te melden, waarna het collega-bedrijf en de dag in overleg met jou wordt geregeld. De tweede dag bij de ander prik je meteen na afloop samen om op een later moment te laten plaatsvinden. Wees er snel bij want het is slechts voor een beperkt aantal mogelijk. Mocht de betreffende periode bij jou niet uit komen, meld je dan aan om onder onze begeleiding zelf een afspraak met een collega te maken.

stageprojecten
MariskavanKoulil

Uitwisseling Kruidenbos Ursula & Tuin de Es

Wat hebben we gedaan?
Kweeperen klein gesneden voor chutney
Oogst van goudsbloemen en citroenmelisse
Het opstartstadium van het kruidenbos is nog veel verkennen en ervaren. Er zijn groei mogelijkheden, waarbij het gewenst kan zijn om meer mensen in te schakelen. Flink mulchen wordt vooral toegepast om de grond af te dekken. De aantrekkingskracht van de kruiden en planten op bijen en andere insecten is groot. In de tuin bevat een breed assortiment aan kruiden, waar interessante nieuwe soorten uit zijn te halen. Bepaalde lijken in de buitenlucht beter te groeien dan in de kas.

Lees verder »
stageprojecten
tuindees

Uitwisseling de Wenteling – Vennenhof

Wat hebben we gedaan bij de Wenteling?
– Opslag uitgeplukt van groenbemester tussen de prei.
– Verder intensief naar de bodem gekeken en het grondmonster kort besproken.
Wat hebben we gedaan bij Vennenhof?
– Verschillende teeltmethoden op hun bijdrage aan de bodemkwaliteit met elkaar
besproken.
– Kuilen gegraven en aan de hand daarvan bodemkwaliteit beoordeeld o.a. in
groenbemester tussen aspergeplanten en groenbemestermengsel op het
huisperceel.
– Verschil in groeiwijze groenbemester (bladramanas) in aspergeperceel proberen te
achterhalen.

Lees verder »