Workshops & lezingen

Jaarlijks organiseren we een aantal lezingen, workshops en / of presentaties rondom een of meerdere onderwerpen. Denk aan een lezing over het bodemvoedselweb of over het gebruik van mulch. Deze activiteiten kunnen plaatsvinden op Tuinderij de Es of daarbuiten. 

Hieronder vind je een overzicht van workshops, lezingen en presentaties die al hebben plaatsgevonden.

workshops & lezingen
MariskavanKoulil

Workshop bodemorganismen

De Compostkeuken liet via een microscoop met camera kennismaken met personages die een gezonde, vruchtbare bodem rijk is.

Lees verder »
workshops & lezingen
Anouk Martens

Vervolg bodemworkshop – Duik in je (eigen) bodem (2)

Maandag 23 januari waren we te gast op Tuinderij de Voedselketen in Oirschot voor een vervolg op de succesvolle workshop ‘Duik in je (eigen) bodem’. Linder (tuinder aldaar) nam ons mee in zijn kijk op de bodem, waarna bodemspecialist Martijn van Vijfeijken met de groep verder de diepte in ging in de wereld van chroma’s als bodemanalysemethode. Aan de hand van een aantal gemaakte chroma’s van de aanwezige ondernemers werd onderzocht wat we hiervan over hun bodems konden leren.

Lees verder »
workshops & lezingen
Anouk Martens

Bodemworkshop – Duik in je (eigen) bodem

Op 17 oktober jl. organiseerden we in samenwerking met Van Iersel compost en Martijn van Vijfeijken (Vitaland advies) een hele interessante bodemworkshop. Met een grote groep van meer dan 20 ondernemers werden we ondergedompeld in de wereld van bodemkwaliteit, bodemanalyses (chroma’s, Bodem Balans Analyse, MicroBiometer en meer) en gingen we zelf met de handen in de aarde. Het smaakte naar meer, we kwamen tijd tekort!

Lees verder »
workshops & lezingen
Anouk Martens

Workshop bodemkundige – Gerard Oomen

Op 10 juli jl. vond de start van ons demo-project plaats, gedeputeerde Landbouw Elies Lemkes kwam de opening verzorgen. We hebben een grote groep boeren mogen rondleiden en onder de bezielende leiding van bodemkundige Gerard Oomen vond de eerste workshop plaats.

Lees verder »