Tuinderij de Es,
Demonstratiebedrijf,
2022-2025

Tuinderij de Es mag zichzelf 3 jaar (2022-2025) demonstratiebedrijf noemen. Het ministerie van Landbouw wil boeren en tuinders graag inspireren om duurzamer te werken. Eind 2021 heeft Tuinderij de Es een projectvoorstel ingediend en in april 2022 kregen we te horen dat ons projectvoorstel is goedgekeurd. Het doel van dit project is om minimaal 300 boeren en tuinders te inspireren om stappen te zetten naar een landbouw met minder uitstoot en meer biodiversiteit. Op deze pagina lees je meer over alles wat we doen als demonstratiebedrijf!

Ben je boer of tuinder? Meld je hier aan om mee te doen aan een van onderstaande activiteiten of om op de hoogte te blijven.

Lees hier de samenvatting van het projectplan waarmee wij
demo-bedrijf Duurzame Landbouw zijn geworden.

Agenda komende periode:

Onze activiteiten in het project

We organiseren verschillende soorten activiteiten vanuit onze rol als demonstratiebedrijf Duurzame Landbouw:
  • Rondleidingen: 2x per jaar
  • Intervisie-bijeenkomsten met 6-8 ondernemers, 3 bijeenkomsten per/jaar
  • 1-daagse stages: 4 koppels per jaar, 2 dagen uitwisseling
  • On-farm experimenten en demonstraties: 2 experimenten per teeltseizoen, op 2 locaties uitgevoerd
  • Lezingen, workshops en/of presentaties: 2x per jaar
  • Netwerkbijeenkomsten: 1x in 2023, 1x in 2024
  • Digitale tutorials en een diverse communicatiemiddelen

Een terugblik op recente activiteiten

Deelnemen?

Ben je boer of tuinder en wil je deelnemen? Wij nodigen uitdrukkelijk gangbare én biologische tuinders en boeren uit omdat wij overtuigd zijn dat we veel van elkaar kunnen leren. Laat even van je weten via onderstaande knop! Je kunt hierbij ook aangeven wanneer je interesse hebt om een experiment bij jou op het bedrijf te laten plaatsvinden of je gewoon alleen aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat we je op de hoogte kunnen houden.

Je kunt ook altijd een berichtje sturen aan Bart Kraaijvanger, coördinator van ons project: 06-21517485‬ / info@bartkraaijvanger.nl